Keď sme boli deti, hovorili nám, že špenát obsahuje veľa železa. Veď preto je námorník Popeye taký silný :) Ale vedeli ste napríklad, že slnečnicové semiačka obsahujú takmer 3x viac a ľanové až 4x viac železa v porovnaní so špenátom? A absolútnym víťazom je pšeno. To má z potravín najvyšší obsah železa. Konzumácia potravín s vysokým obsahom železa Vám môže pomôcť pri boji s anémiou.
A keď práve nie je po ruke tá správna surovina tak stále je tu evolučný Smarthit Ferrum. Prípravok s obsahom železa s vysokou vstrebateľnosťou. A bez nežiaducich účinkov. Tak typických pre obyčajné prípravky s obsahom železa.
A na koniec to najchutnejšie :) Sľúbený recept Michala Hečka.
Nech sa páči, prajeme Vám dobrú chuť.
Hovädzie zadné, jačmenné krúpy, fazuľka, špargľa, špenát, slnečnia
Na hovädzie potrebujeme:- 600g očisteného hovädzieho stehna
- Trochu slnečnicového oleja na opečenie
- 2ks červenej cibule, nakrájanej ¼
- 2 stredné očistené mrkvy
- 1 očistený petržlen
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 očistený kaleráb
- ¼ očisteného zeleru
- Soľ, čierne korenie
- 50g studeného masla
- 400g jačmenných krúpov, nelámaných
- 100g sušené paradajky
- 50g parmezán alebo iný vyzretý syr podľa chuti
- 2 strúčiky cesnaku
- 12ks špargle, spodok zarezaný asi cca 3cm a začistený škrabkou
- 20ks zelenej fazuľky, kraje zarezané
- 2 hrste baby špenátu
- 2 strúčiky nasekaného cesnaku
- Citrónová šťava
- Soľ
- Čierne korenie